De Gasperistraat 5 - 6441 JJ Brunssum 045 - 52 516 66 info.rkbstitusbrandsma@movare.nl
Bernadette Posthuma

Bernadette Posthuma

Leerkracht groep 1 en 2

Mijn naam is Bernadette Posthuma. Ik woon samen met mijn vriend en 2 kinderen in Brunssum.  
Ik heb een sterke band met deze school, omdat ik fijne herinneringen heb aan deze school tijdens mijn kinderjaren. Mede daardoor ben ik teruggekomen tijdens de periode dat ik stages moest lopen.
Toen ik na mijn afstuderen uiteindelijk aan de slag kon, heeft het even geduurd voordat ik een vaste plek vond. Deze vond ik hier, op de Titus Brandsma school, in 2016. 
Tot nu toe ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de onderbouw.
Het is mooi om te zien hoe kinderen in iets op kunnen gaan.
Hierbij probeer ik tijdens de lessen aan te sluiten op hun belevingswereld.  

Naast het onderwijs is ook fotografie een passie van mij. Fotografie en het onderwijs hebben meer raakvlakken dan je zou denken. Bij fotograferen ben je creatief bezig. Hierbij vorm je ideeën over een te maken foto. Dit is voor iedereen anders, omdat we allemaal anders naar de dingen kijken.  

In het onderwijs gebeurt dit ook. Kinderen hebben verschillende ideeën over dezelfde onderwerpen. Hoe zij hiermee omgaan, heeft alles te maken met de kinderen zelf. Hierin wil ik ze begeleiden. Als kinderen ergens mee bezig zijn, moeten ze nadenken over de volgende stappen. Gaat het goed, dan gaan we zo verder. Lukt het niet, dan moet je deze bijstellen. En als het dan lukt, dan mag je heel trots op jezelf zijn. Je ziet ze dan ook echt groeien als ze doorhebben hoe het werkt. Hoe kinderen zich tijdens een jaar ontwikkelen en groeien is mooi om te zien en mee te maken. Ik haal hier veel voldoening uit en ben blij dat ik hieraan kan bijdragen.  

Uw kind aanmelden?

Vul het formulier online in